FARSUND: — Det er funnet en død mannsperson flytende i havnebassenget i Farsund. Vedkommende har kul i hodet med et kutt som blør. Vi karakteriserer dødsfallet som mistenkelig, sier politibetjent Benth Castberg til fvn.no.

Politiet betegnet i startfasen dødsfallet som mistenkelig. I ettermiddag mener politiet at det hele var en ulykke.

— Han ble funnet klokka 11.22 i havnebassenget i Farsund. Motoren var i gang og han befant seg i vannet. Han ble tatt på land og erklært død etter kort tid. Vi anser det som en hendelig ulykke eller et uhell, sier jourhavende jurist ved Agder politidistrikt, Leif Aleksandersen, til fvn.no.

Den avdøde mannen skal obduseres.

Vitner meldte om funn

Castberg opplyser at politiet ikke vet hva som er årsaken til dødsfallet. Det var vitner som meldte i fra til politiet at det fløt en person i havnebassenget i Farsund. Mannen ble funnet like ved den nye havnepromenaden som ble inviet for kort tid siden.

Det var ambulansepersonell som hentet opp den døde personen fra sjøen før politiet kom til stedet. Han ble hentet inn med båt og brakt på land.

Like ved funnstedet stod en liten båt med motor som gikk på tomgang. Politiet mener det er grunn til å tro at den omkomne kan knyttes til denne båten.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ove Austenaa, opplyser til fvn.no at politiet fikk melding om en mann i vannet 11.20. ## - Full utrykning

— Det førte til full utrykning fra oss, luftambulanse, ambulanse og dykkere til havnebassenget i Farsund. Politibåten fra Mandal var der fra før, sier Austenaa.

Vedkommende ble fraktet i land ved den nye strandpromenaden i havnebassenget i Farsund.

— Én person er tatt opp av vannet og erklært død. Vi vet ennå ikke hvem det er, eller hvordan det skjedde. Dette var like utenfor havnepromenaden i Farsund, kort fra land, sier Austenaa.

Politibåten i Mandal var i byen i dag i forbindelse med kaperdagene i Farsund. Politibåten ble dermed satt inn i søket. Dykkere ble også sendt fra Kristiansand med helikopter for å bistå i søket.

Operasjonsleder Austenaa bekrefter at krimteknikere var på på stedet i ettermiddagen.

Saken etterforskes videre av politiet.