Den 46 år gamle kvinnen benekter enhver form for kjennskap til de seksuelle overgrepene som skal ha blitt begått av de to hovedtiltalte i Alvdal-saken. Hun og hennes jevngamle ektemann er tiltalt for medvirkning til overgrepene mot sine to barn ved å ha tvunget dem til å delta i seksuelle handlinger.Ifølge forklaringen til yngstesønnen skal moren og faren ha stengt døra og sperret veien for ham da han forsøkte å komme seg unna i overgrepssituasjoner. Kvinnens nå 18 år gamle datter har i politiavhør fortalt at faren også har begått overgrep, men «frikjenner» sin egen mor.

– Det er helt feil at jeg har vært til stede mens det foregikk overgrep. Jeg skjønner ikke hvor han har det fra, sa kvinnen da hun ble spurt ut av statsadvokat Iris Storås i Eidsivating lagmannsrett onsdag formiddag.

46-åringen er kjent med forklaringen til datteren, men framholder med styrke at dette var kunnskap hun fikk flere år etter at overgrepene skal ha funnet sted.

– Jeg var bare svært sjelden på besøk (hos de hovedtiltalte, red.anm.), og det var hovedsakelig bare i forbindelse med at jeg skulle hente barna som hadde vært der for å leke med barna i huset. Da drakk vi kaffe på kjøkkenet og pratet om løst og fast. Vi hadde ikke noe særlig til felles, sa kvinnen.

Besøkene skjedde helt sporadisk, framholdt hun. Den hovedtiltalte mannen har hun bare truffet ved en anledning, forklarte 46-åringen. (©NTB)