AuroraPlatecover.jpg

Hele musikkbransjen i dette landet har i et par år rettet blikket mot 19-åringen fra Os utenfor Bergen. Ikke uten grunn. For en slik stemme med et så spesielt sangskrivertalent har vi ikke hørt siden Susanne Sundfør. De er sammenlignbare også. Det handler om drømmende, svevende og sår popmusikk som både kommuniserer og som det er mulig å grave seg dypt ned i som lytter. Albumtittelen er treffende; «All My Demons Greeting Me Like Friends». Aurora Aksnes turnerer og svinger seg rundt de skumle og uforklarlige demonene i en slags lystig dans. Mørket og isen forsøker å stoppe henne og hindre henne i å få og nå et bra liv. Det er fullt av sår her. Noen av dem er i ferd med å gro. Andre ikke.

Kanskje skal vi ikke ta dette med demoner og spøkelser på høylys dag for alvorlig. Kanskje dette bare er et uttrykk som hun har valgt for å skape spenning og en pirrende atmosfære. Bildene, symbolikken og metaforene har mange brukt før henne. De er ikke så veldig originale når alt kommer til alt. Men det funker for det.

Albumet åpner med to låter vi har hørt utallige ganger før på ulike radiostasjoner; nemlig «Runaway» og «Running With The Wolves». Begge er oppløftende og fengende poplåter som står seg godt ennå. Det er vanskelig å toppe så god popmusikk som dette, men det florerer likevel med godbiter her. Hør bare lengselen etter den store kjærligheten på «Conqueror», eller den finfine «Winter Bird», som synges med frosne tårer som gjør øynene blinde.

Den svakeste av de 12 låtene kommer mot slutten av albumet; «Home» og «Under The Water», men de framstår ålreit likevel fordi stemmen til Aurora er så besnærende og sjelfull. Helt til slutt kommer et av høydepunktene, nemlig den spirituelle og forførende «Black Water Lilies».

Det er bra med dynamikk og variasjon her. Oppløftende, men likevel litt nifst og skremmende. Aurora Aksnes er neppe særlig redd for demonene. De ønsker i alle fall å være venner med henne. Og det er lett å tenke det samme i den virkelige verden. At det er mange som kommer til å bli venner med artisten Aurora og den flotte popmusikken hennes.