Raja tar til orde for å la innvandringsministeren svare for Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité, skriver VG.

— Det er helt uforståelig for meg at 1,4 milliarder sløst vekk av offentliges penger. Jeg er litt i sjokk. Jeg tror det norske folk ikke forstår dette, ikke finner seg i dette, og gjerne vil ha svar. Jeg vil ta initiativ i kontrollkomiteen på Stortinget og sende spørsmål om statsråden har kontroll på penger og avtaler, sier Raja.

I høst har Utlendingsdirektoratet lagt ned 10.800 mottaksplasser, men flere avtaler har oppsigelsestid som gjør at det tar tid før plassene faktisk blir avviklet. I mellomtiden må staten fortsatt betale for dem.

— Jeg vil spørre om statsråden har sørget for gode nok kontrollrutiner og sørget for at pengene har blitt brukt fornuftig, sier Venstre-politikeren. Han vil ta saken opp på neste komitémøte, men må få med seg flere medlemmer før det blir aktuelt å sende brev til Listhaug.

Frp-statsråden sier hun vil svare på spørsmål fra kontrollkomiteen, dersom de kommer. Hun sier UDI har gjort det de kunne i en uoversiktlig situasjon og basert på det de visste da vurderingene ble gjort. (©NTB)