Mannen er siktet for uaktsomt drap på sin kone etter at et rifleskudd gikk av inne i parets enebolig på Gran i Oppland lørdag kveld.

Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Gjøvik tingrett mandag ettermiddag. Han har erkjent straffskyld for uaktsomt drap og begjærte seg løslatt, noe retten ikke tok hensyn til. I stedet må han sitte i varetekt i fire uker med brev— og besøksforbud, samt medieforbud. To av ukene må han tilbringe i full isolasjon.

— Han har selv avgitt en forklaring om hva han mener har skjedd. Vi skal nå forsøke å finne ut om det han har forklart stemmer. Derfor har vi blant annet fått bistand fra Kripos. De har vært på åstedet og gjort sine undersøkelser. Ut fra disse undersøkelsene lager de så en rapport som vi skal få om ikke altfor lang tid, sier politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Den siktede forklarte seg ikke om selve hendelsesforløpet i mandagens fengslingsmøte. Han fastholdt imidlertid forklaringen sin fra politiavhøret sent lørdag kveld.

Hanssen tør foreløpig ikke å anslå når den siktede mannen skal hentes inn til nytt avhør. Det er avhengig av blant annet når Kripos' rapport fra åstedet er klar. (©NTB)