— Vi har i ettermiddag siktet og pågrepet en ung mann for drapet på Galina. Han er nå her på politihuset og i avhør, opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse mandag kveld.

Den 24 år gamle mannen, som opprinnelig er fra Østlandet og har bodd flere år i hovedstaden, ble pågrepet uten dramatikk i en bolig i Oslo. Han er i liten grad kjent for politiet fra før, opplyste Metlid til NTB.

Hun vil ikke gå inn på relasjonen den siktede skal ha hatt til Galina Sandeva. Den bulgarske kvinnen ble funnet død i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika 17. desember.

Meltid ønsker ikke å si hva som førte til at 24-åringen ble pågrepet og siktet for drapet på Sandeva, som tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden og solgte seksuelle tjenester fra sin egen bil.

— Vi har hatt en omfattende og krevende etterforskning gjennom hele jule- og nyttårshelgen. Det har da resultert i pågripelsen mandag ettermiddag, og vi er selvfølgelig godt fornøyde med det når det nå nærmer seg nesten tre uker siden Galina ble funnet drept, sa politiinspektøren. (©NTB)