KRISTIANSAND: — Jeg forstår at et spisested ikke kan ha fugler flygende rundt i lokalet, men å pine dyr på denne måten kan ikke være løsningen. Jeg ble sjokkert og rett og slett rasende, sier Adina Jeanette Barsgård (26).

Torsdag formiddag var Vennesla-kvinnen og kusinene Tina Elise og Andrea Barsgård på McDonald's- restauranten for å få seg noe å spise.

De oppdaget helt tilfeldig en fugl som satte seg fast over inngangsdøra. En ansatt kom da og fjernet et brett, der det satt fast to fugler. Kusinene tok med seg brettet til en dyreklinikk like ved, der to veterinærer prøvde å få løsnet de utarmede fuglene. Fuglene var imidlertid påført så store skader at de måtte avlives.

Vurderer politianmeldelse

Adina Jeanette Barsgård forteller at hun har lyst til å anmelde restauranten som hun mener piner fuglene unødvendig. Hun forteller at hun også har fått sterke reaksjoner fra dyrevernorganisasjonen Noah og veterinærene som prøvde å redde fuglene.

LES OGSÅ: Se hva Silje fant i brusen fra McDonalds

— For å lokke fuglene bort til limbrettet, var dette overstrødd med brødsmuler, forteller Adina Jeanette Barsgård.

Torsdag la hun ut bilder av fuglene som satt fast på brettet, på Facebook. Der oppfordret hun også til boikott av McDonald's-restauranten. Etter seks timer var oppfordringen og bildene av de fastlimte fuglene delt over 400 ganger.

— Jeg vil ikke sette mine føtter i den restauranten før den endrer praksis for å holde fuglene ute av lokalet, sier Adina Jeanette Barsgård.

LES OGSÅ: Du kan risikere bot hvis du reiser fra katten uten tilsyn.

Beklager boikottaksjon

Innehaver Alf Olav Øye synes det er leit at det på Facebook blir oppfordret til å boikotte McDonald's i Sørlandsparken.

— For å ivareta matsikkerheten er vi pålagt å sørge for at det ikke kommer inn fugler, gnagere eller andre skadedyr. Vi har engasjert skadedyrfirmaet Anticimex, og forutsetter at de benytter seg av lovlige metoder. Jeg mener vi i denne saken er en uskyldig tredjepart, sier Alf Olav Øye.

Tar på seg skylden

Skadesjef Stein Norstein i Anticimex sier McDonald's er helt uskyldig, og at det er hans firma som har det hele og fulle ansvaret for hvilke metoder som er benyttet for å holde fugler ute av lokalet.

Dette er fellen som fuglene satt fastklistret på. Foto: Adina Jeanette Barsgård

— Ulovlig fangsmetode- Det er ikke lovlig å benytte limplate for å fange fugler. Jeg kan ikke forklare hvorfor det ser ut til å ha blitt gjort her, men vi kommer til å forfølge dette internt. Det er bare å beklage det som har skjedd, og det er leit dersom McDonald's-restauranten blir uthengt på grunn av dette, sier Stein Norstein.

Anticimex har mange oppdrag med å fjerne fugler som har kommet inn i forretninger. Den vanligste metoden er å skyte dem med luftgevær etter stengetid.