Blant de pågrepne er fem menn som regnes som noen av hovedpersonene bak nettverket, som ifølge avisen har operert på det såkalte mørke nettet.

Tre av dem er siktet etter den såkalte mafiaparagrafen, fordi politiet mener de har drevet med organisert narkotikakriminalitet. Mange av de siktede er ikke tidligere kjent for politiet.

I nettverket har det blitt omsatt cannabis, kokain, amfetamin og MDMA for millioner av kroner. Narkotikaen har blitt sendt hjem til folk i posten.

I forbindelse med etterforskningen, som gikk under navnet «Operasjon Marco Polo», har politiet blant annet funnet en hasjplantasje i et bolighus i Skien, men de er ikke sikre på om narkotikaen som er solgt på nettet, er egenprodusert.

Det såkalte mørke nettet er kun tilgjengelig gjennom spesielle nettlesere. Kommunikasjonen er kryptert og betalingen foregår vanligvis med bitcoins — en digital valuta som er vanskelig å spore. Det mørke nettet har blitt brukt til kjøp og salg av ulovlige varer, blant annet via markedsplassen Silk Road, som nå er stengt. (©NTB)