— Jeg hadde forventet mer modenhet fra en så stor aktør i norsk arbeidsliv, sier leder for YS-forbundet Negotia, Arnfinn Korsmo.

Korsmo støtter nestleder i LO-forbundet Handel og Kontor, Bjørn Mietinen, som sier at Experts opptreden i saken minner om fagforeningsknusing.

— Organisasjonsgraden har vært synkende i flere år. At store bedrifter jobber aktivt for å utradere fagforeninger i egen virksomhet bidrar til denne trenden. De burde heller lære av seriøse bedriftsledere som ser på organisering og tariffavtaler som moderne, sier Korsmo.

Onsdag meldte NRK at Expert vil erstatte tariffavtalen med en egen avtale, som erstatter ulempetillegg med mer ferie og bonuser. Negotia-leder Korsmo mener at det snart vil bli mindre av den type prestasjonskultur.

— Prestasjonsbasert lønn og målstyrt ledelse har vært veldig i skuddet noen år. Nå ser vi at dette avtar i USA og andre land hvor systemene kommer fra. Å dumpe etablerte tariffavtaler som sikrer ansatte medbestemmelse og forhandlingsrett i et balansert partsforhold, er ikke veien å gå, sier Arnfinn Korsmo. (©NTB)