LILLESAND: To ambulanser, politi og brannvesen er på stedet. En lege er også kommet til stedet. Ulykken ble meldt klokken 13.21, og først 14.35 var veien åpen for fri ferdsel.

Sju personer involvert

— Sju personer er involvert i ulykken, tre personer er lettere skadet. Minst én av de involverte i ulykken er et lite barn, opplyser Per Kristian Klausen, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Ulykken skjedde i østgående retning, rett ved inngangen til Skifjelltunnelen.

Ifølge Fædrelandsvennens fotograf på stedet, har den ene bilen skader i fronten, en bil har skader i bakparten og den siste bilen har skader i siden.

uly-1.jpg Foto: Morten Boswarva

Den ene bilen stanset

Den ene bilen skal ha stanset inne i tunnelen, kjørt inn i siden og satt på nødblink. To biler skal så ha kjørt inn i bilen som stod stille bakfra. Bilen skal ifølge politiet ha stanset på grunn av et barn som satt i baksetet.

— Det er i utgangspunktet ikke lov verken å stoppe inne i en tunnel eller på motorveien ellers. Hvorvidt dette var en stor nok nødsituasjon for å gjøre det likevel blir en vurdering. Den kvinnelige føreren fikk imidlertid ikke inndratt førerkortet, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen.

E 18 stengt

Statens vegvesen stengte E 18 i østgående retning mellom Brønningsmyrkrysset (avkjørsel 86) til Storemyrkrysset (avkjørsel 85). Veien ble åpnet igjen klokka 14.35. To av bilene var ikke kjørbare etter sammenstøtet, og måtte fraktes bort av kranbil. Det var årsaken til at det tok så lang til å få åpnet europaveien igjen.

Det er 100-sone på stedet hvor ulykken skjedde.

Snudde på E 18

Politiet reagerer på at flere bilister snudde på E 18 da de møtte køen.

- Minst seks biler har snudd på E 18 og kjørt i motsatt retning på grunn av kø, melder operasjonsleder Klausen.

uly-2.jpg Foto: Morten Boswarva