SØGNE: — Det har ikke vært noen respons foreløpig, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Mandag gikk lensmannen ut i media og ba de som står bak tyveri og halshugging av fire dyr om å melde seg for politiet.

— Meld dere! Så slipper vi masse bråk med at politiet må komme og hente dere. Stå for det dere har gjort, sa han.

Slik ble dyrene funnet i en korsformasjon på kirketrappa i Søgne. Foto: Politiet

Politiet har videoopptak av to personer som går inn i fjøset på Søgne videregående skole. De kommer ut igjen med et bur. Det samme buret ble funnet i nærheten av Søgne gamle kirke, hvor de fire dyrene som forsvant fra skolen dukket opp uten hode.

Marsvin, ilder og kanin

Tirsdag fikk Fædrelandsvennen tilgang til politiets egne bilder av det makabre funnet på trappa til Søgne gamle kirke.

Bildene viser to marsvin, en ilder og en kanin. Alle fire, uten hode, er plassert i en korsformasjon på kirketrappa.

— Hvis dette kan gi saken mer oppmerksomhet og bidra til nye spor i saken, er det bra, sier Pedersen.

Skolen tar grep

Like etter tyveriet av de fire små dyrene sa rektor Kari Brunvatne Kleivset ved Søgne videregående skole at de lar fjøset stå åpent fordi de mener det er hyggeligst for både dyr og mennesker.

— Jeg har sjekket opp, og det er faktisk en lovbestemt regel om sikkerhet for dyr som sier at fjøs ikke kan låses. Det går på dyrenes sikkerhet i tilfelle brann eller andre hendelser. Det er altså helt uaktuelt å låse fjøset, sier rektoren.

Her bærer politiet bort de døde dyrene fra Søgne gamle kirke. Foto: Nicolai Prebensen/N247.no

Skolen har likevel bestemt seg for å ta grep etter tyveriet av de fire dyrene.

— Vi kommer til å sette opp et overvåkningskamera på andre siden av fjøset også, slik at vi har dekket begge inngangene, sier hun.

Triste elever

Rektoren forteller at elevene på skolen ble triste da de fikk høre hva som hadde skjedd med kaninen, ilderen og de to marsvinene.

- De er lei seg for at dyrene har fått den behandlingen de har fått, og håper saken blir oppklart. Noen av elevene har kommet med tips som vi har gitt videre til politiet, sier hun.

En av de ansatte varslet politiet etter at vedkommende fant de fire dyrene slik på trappa til Søgne gamle kirke. Foto: Politiet

Ifølge Kleivset er det ingenting som tyder på at noen av de 130 elevene på Søgne videregående skole kan stå bak ugjerningen.— Dette er ei handling som er helt uakseptabel. En ting er tyveriet, det andre er hva som skjedde med dyrene i etterkant. Her på skolen lærer vi at det å behandle dyr er en alvorlig ting, og det la vi også vekt på da vi informerte elevene om hendelsen i forrige uke, forteller hun.

Etterforsker saken

Politiet gjør alt de kan for å løse saken i tilfelle ingen melder seg.

- Vi jobber med å få videoen så god som mulig. I tillegg har vi snakket med noen elever på skolen som er interessert i å bidra i saken, forteller lensmann Pedersen.

- Vet dere hvem de to på videoopptaket er?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier lensmannen.