Det var 1. januar 2016 at en Tesla Model S tok fyr da den stod til lading i en hurtigladestasjon på Brokelandsheia. Da politi og brannvesen kom til stedet var bilen helt overtent.

Statens Havarikommisjon ble koblet inn for å se på grunnlaget for videre etterforskning. De valgte etter hvert å avslutte etterforskningen.

El-bilen ble til slutt sendt til California for å bli undersøkt av Tesla selv.

Akkurat hvorfor kortslutningen i distribusjonsboksen skjedde, klarer ikke Tesla å fastslå, skriver VG.

Les tidligere saker om Tesla-brannen her:

– I januar var det en isolert hendelse hvor en Model S tok fyr mens den brukte en Supercharger. Årsaken var en kortslutning i distribusjonsboksen i bilen. Superchargeren skrudde seg av umiddelbart da kortslutningen ble oppdaget. Ingen ble skadet i brannen. Vår undersøkelse bekreftet at dette var en isolert hendelse, men grunnet skadene på bilen kunne vi ikke definitivt identifisere den eksakte årsaken til kortslutningen, sier kommunikasjonssjef for Tesla i Norge, Even Sandvold Roland til VG i en e-post.

Tesla føler seg trygge på at brannen var en engangshendelse, men de opplyser til VG at de allikevel vil lansere en software-oppdatering til Model S, for å gi en ekstra sikkerhet under lading.