Årets utdeling i regi av de utenlandske Hollywood-journalistenes forening (HFPA) er den 70. i rekken. Gjester og nominerte samles klokka 17 lokal tid (klokka 2 natt til mandag norsk tid) i International Ballroom på Beverly Hilton Hotel.

— Vi er svært stolte over Golden Globe-nominasjonen. Det er en stor ære, sier regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning, som seiler i medvind på det amerikanske kontinent.

Sist helg ble de av bransjemagasinet Variety inkludert på listen over ti regissører det er verdt å legge merke til. Diplom ble høytidelig overrakt under filmfestivalen i Palm Springs, der filmen er vist flere ganger.

Torsdag var de på plass i LA, Oscar-nominasjonen ble omsider gjort kjent og jubelen var ellevill. Nest siste etappe på Amerika-turen har begynt.

— Det tok lang tid å realisere «Kon-Tiki», og i likhet med den lange reisen denne filmen er basert på, har «Kon-Tiki» også vært en reise for oss som regissører, sa de to til Norsk filminstitutt da Golden Globe-nominasjonen var klar i desember. (©NTB)