Lovordene haglet fra dommerpanelet etter at Marius Samuelsen fra Stavanger framførte sangene «Love runs out» og «Sweet dreams».

Han vant også hjertene til publikum. Fredag kveld ble det klart at 18-åringen er klar for finalen i Idol 2016, ifølge Aftenbladet.no.

I finalen møter Samuelsen Norah Benati. Ola Børde Reistad røk ut i fredagens semifinale.

Idol-finalen er i H3 Arena på Fornebu fredag 3. juni.

Stødig, rått og deilig

Den første låten Samuelsen fra Madla skulle framføre for publikum var «Love runs out» av One Republic, og var plukket ut av dommerpanelet på forhånd.

— Det der var akkurat som du er; stødig, rått, deilig og reint, sa dommeren Ina Wroldsen i etterkant av Samuelsens oppvisning.

Hun fikk støtte av artisten Vinni, som egentlig heter Øyvind Sauvik.

— Det som er litt fett er at du tar en låt som egentlig er moderne og gjør et forsøk på en eldre framstilling. I tillegg får du til et vintage-preg som du har i stemmen din som høres utrolig bra ut, sa Sauvik.

- Internasjonal klasse

I tillegg til å framføre en låt som var plukket ut av dommerne, ble de tre resterende Idlo deltakerne tildelt en låt fra musikkprodusenten Warner. Samuelsen fikk i oppdrag å synge «Sweet dreams» av Eurythmics.

— Du latet som om du tok låtvalget greit, men skuffelsen din er allikevel lett å spore. Du har utviklet deg til en entertainer. Det du leverer i kveld er av internasjonal klasse, sa artistmanageren Gunnar Greve.

Musikkjournalist Sandeep Singh var ikke like imponert over unggutten fra oljebyen.

— Vokalt sett spiller du som vanlig på styrkene dine. Du drar etter min mening imidlertid ditt eget preg på låten litt langt i dag, slik at den mister litt for mye av sitt særpreg, sa han etter opptredenen.