Kongedømmet på den arabiske halvøy har en rekke ganger tidligere utstedt lignende reiseråd for Libanon. Men når myndighetene tirsdag innstendig ber alle saudiarabiske statsborgere om å forlate Libanon, tolkes det som et ledd i en større diplomatisk strid mellom de to landene.

Sist fredag kunngjorde Saudi-Arabia at de stanser en avtale om leveranse av militært utstyr til Libanon verdt 34 millioner kroner. Begrunnelsen fra en ikke navngitt tjenestemann var «fiendtlige libanesiske stillinger som følge av Hizbollahs kvelertak på staten».

Tiltaket settes også i sammenheng med Libanons manglende fordømmelse av iranske demonstranters angrep på den saudiarabiske ambassaden i Riyadh i januar.

Den libanesiske Hizbollah-bevegelsens milits støttes av Saudi-Arabias stormaktsrival Iran og kjemper på regimets side i krigen i nabolandet Syria. Saudi-Arabia er en hardnakket motstander av det syriske regimet og har støttet opposisjonen.

— Vi foretar en omfattende revurdering av forholdet til den libanesiske republikken, sier en ikke navngitt saudiarabisk tjenestemann til det lokale nyhetsbyrået SPA. (©NTB)