Det er tydelig at noen har en høne å plukke med den japanske elektronikkgiganten Sony for tiden. I slutten av november skrev Tek.no at hackere haddebrutt seg inn hos Sony og lammet hele selskapets datasystem, og like etter kom det også frem atflere av studioets filmer hadde blitt rappet, deriblant flere som ennå ikke har hatt kinopremiere.

Motivene for hackingen var en stund uklare, men mistanken rettet seg raskt mot Nord-Korea, da landet har reagert kraftig på den kommende komedien The Interview, som er produsert av nettopp Sony Pictures.

Nytt angrep

SomBBCmelder har Sony blitt utsatt for nok et angrep, denne gangen mot spillavdelingen sin. På mandag satte nemlig hackere nettjenesten Playstation Store ut av spill.

Brukere som besøkte nettsiden ble kun møtt av beskjeden «Page not found. It's not your fault, it's the Internet».

En gruppe som kaller seg «Lizard Squad» har tatt på seg ansvaret for hackingen. Etter angrepet publiserte gruppen publiserte en melding påTwittermed teksten «PSN Login #offline #LizardSquad».

Etter at angrepet ble kjentpubliserte Sony selv en meldingpå Twitter-kontoen til Playstation hvor de opplyste om at de var klar over det inntrufne og at de jobbet med å løse problemet. Playstation Store ser nå ut til å være funksjonell igjen.

Ikke første gang

Det er uvisst om Lizard Squad har noe tilknytning til hackerne som angrep Sony Pictures forrige måned, eller til Nord-Korea.

Dette er for øvrig ikke første gangen Sonys nettjenester har blitt angrepet. Som vi meldte i fjorstod tjenesten for en de mest alvorlige sikkerhetsbristene vi har sett på flere åretter at hele 77 millioner sett med brukerdata ble hentet ut fra tjenesten i 2011. LES OGSÅ:

TEST: Så god er Sony Smartwatch 3

Nå kan du spille PlayStation 4-spill på Sonys mobiler og nettbrett