Hvis du er opptatt at det skal være stram orden i regjeringsapparatet, så er det den nåværende regjeringen bestående av Høyre og FrP du burde gi din stemme ved stortingsvalget 2017. ## Rot ved de rødgrønne

Først alt rotet som kom og gikk under åtte rødgrønne år: Det var blant annet Støre-Tschudi-saken, hvor Jonas Gahr Støre — nåværende partileder i Arbeiderpartiet - sørget for at hans venn fikk penger til et forskningssenter i Nord-Norge. Lysbakken tildelte penger til et selvforsvarskurs i regi av sitt eget ungdomsparti, noe som til slutt førte til hans avgang som statsråd. Vi var vitne til at statsråd Osmundsen ansatte en venninne som barneombud, og løy til Jens om det. Hun måtte også gå av. Navarsete mottok smykker i skipsdåpsgaver til flere titusener. Ola Borten Moe la kraftlinjer rundt en kamerat og partivenns gård, mot alle faginstansers råd. Han fikk sterk kritikk av sivilombudsmannen. Åslaug Haga hadde oppført et stabbur ulovlig, som hun attpåtil leide ut. Trond Giske ansatte en god venn som toppsjef Entra. Vennen måtte senere trekke seg fra selskapet.

Som natt og dag

Alle disse hendelsene bidrar til å svekke enkeltmenneskets tro på demokratiet. På lang sikt er slikt derfor meget, meget skadelig for nasjonen. Vi får håpe velgerne husker disse sakene når de går til urnene når det er såpass mange av de nevnte som stiller til valg på nytt i 2017. > Når det gjelder kroner og øre til Sørlandet, er forskjellen mellom de rødgrønne og dagens regjering som natt og dag.

Når det gjelder kroner og øre til Sørlandet, er forskjellen mellom de rødgrønne og dagens regjering som natt og dag. Tildelingsmessig var det som en bryter ble skrudd på da Høyre og Frp inntok regjeringskontorene. Nytt veiselskap er lagt til Kristiansand. Dette skal bygge veier for mange titalls milliarder. Alt dette skal administreres fra Kristiansand og tilfører byen direkte rundt 80 arbeidsplasser. Firefeltsvei er vedtatt fra Kristiansand til Stavanger. Nytt fengsel i Mandal og Froland, og et åpent fengsel i Evje er på plass. Såkornfond på 150 millioner, penger til Mechatronic Innovation Lab, to folkehøyskoler, penger til ny kai i Mandal, utbygging av Arkivet og opprustning av Hestmanden. Alt dette til Sørlandet!

Gjennomslag, penger og synlighet

Og fortsatt er det et statsbudsjett igjen med dagens regjering! På tre år har altså Sørlandet fått mer gjennomslag, penger og synlighet enn vi gjorde under åtte rødgrønne år. Dette er tallenes tale. Det er fakta.

Selvfølgelig har det har vært mye spetakkel rundt dagens regjering, men det har i all hovedsak vært politisk, og gitt den politiske situasjonen med en mindretallsregjering og to støttepartier som kjemper mot sperregrensen, skulle det bare mangle det ble litt leven. Det kan sågar være sunt at alle reelle politiske forhandlinger tas på Stortinget og ikke på kammerset som det ofte blir i en flertallsregjering slik som den rødgrønne.

Imidlertid har dagens regjering - heldigvis - skånet oss for hendelser som habilitetsutfordringer og tildeling av penger til egen ungdomsorganisasjon. Dette er selvsagt moro å følge med på når det stormer som verst, men det er ikke bra for Norge og demokratiet på lang sikt. Det aller viktigste er uansett at vi har blitt prioritert på en helt annen måte enn tidligere.