— Vi har avdekket at sedlene er ekte. Dermed har vi løslatt de tre mennene fra varetekt. Det blir ikke noe mer ut av denne saken, sier innsatsleder Frank Salvesen ved Kristiansand politistasjon.

— Når en bensinstasjon ringer og sier de har fått inn falske sedler, må vi reagere. Først fikk vi tak i mennnene og deretter sedlene. Når pengene var sjekket, ble det avdekket at alt var i orden, legger han til.

Salvesen vil ikke si noe om hvorfor bilen til de tre var beslaglag tidligere, eller om de tre mennene er kjent av politiet fra før av.

— Det jeg kan si er at vi responderte på en melding og så gikk gjennom saken trinnvis, oppsummerer innsatslederen.

Ble satt i varetekt

Politiet fikk melding klokka 18.35 om at det var betalt med falske 100-kronersedler ved Esso-stasjonen på Krossen i Setesdalsveien.

— Vi pågrep 13 minutter senere tre personer av utenlandsk opprinnelse på Gartnerløkka, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidistrikt.

De tre mennene ble tatt med inn til Kristiansand politistasjon og satt i varetekt.

Ettersom de tre personene i saken ble pågrepet og innsatt i varetekt, fikk de automatisk status som siktet i saken.

Ble gjenkjent

Kristine Norevik O’Neill ved Esso Krossen forteller til Fædrelandsvennen at det de trodde var et svindelforsøk ble oppdaget med en gang den polske mannen hadde betalt.

— Mannen betalte med syv forskjellige sedler, men det var spesielt 100-lappen som vakte mistanke. Vedkommende forsvant ut av butikken idet vi ringte politiet, sier O'Neill.

— Samtidig med at polakken gikk ut, kom en ansatt fra Falck inn. Han kjente igjen bilen, som nettopp var utlevert fra Falck, og hjalp med informasjon til politiet om kjøretøyet, legger hun til.

OleJohanMyrene ved Falck Kristiansand sier det var fire personer som kom for å hente en bil.

— Bilen var beslaglagt i en straffesak, og har stått hos oss i noen uker. De kom fire person i en bil, og de kjørte fra oss to i hver bil, forteller Myrene.

Kjøretøyet som fire personer ble stoppet i ved Gartnerløkka, er derimot ikke bilen som ble hentet ved Falck.