Det moderate islamistpartiet Ennahda kom på andreplass med 69 av de i alt 217 setene. Partiet erkjente nederlaget allerede mandag.

Det er imidlertid trolig duket for en ny samlingsregjering mellom sekulære partier og islamistene, ettersom Nidaa Tounes ikke har rent flertall. Forhandlingene vil trolig vare noen uker før den nye regjeringen er klar.

Valget i Tunisia søndag var et av de siste stegene i det nordafrikanske landets overgang til demokrati etter opprøret mot den autoritære presidenten Zine al-Abidine Ben Ali, og avsettelsen av ham, i 2011. Ennahda vant samme år det første frie valget i landet, og dannet en samlingsregjering med to andre sekulære partier. Partiets leder Rachid Ghannouchu sa tidligere mandag at uansett hvem som vinner, er det aller viktigste at Tunisia får en ny samlingsregjering.

Tunisia er landet der den arabiske våren begynte i januar for snart fire år siden, og det er også det landet som har kommet best ut av det. Etter lange og vanskelige forhandlinger greide de ulike politiske blokkene å bli enige om en ny grunnlov, som blant annet sikret kvinners rettigheter. (©NTB)