Mexicanerne øynet sin første VM-kvartfinale siden 1986 etter Giovani dos Santos' mål tidlig i annen omgang. Ledelsen varte helt til Wesley Sneijder utlignet til 1-1 i det 88. minutt.

På overtid skaffet Arjen Robben en omdiskutert straffe, som innbytter Klaas-Jan Huntelaar sikkert satte til 2-1. — Vi gjorde det veldig bra, men så begynte vi å slappe av og ga sjanser til et lag som ikke hadde fått til noe som helst. Det gikk galt for oss etter det første målet. Vi sto for langt tilbake på banen, Arjen Robben filmet tre ganger, og vi spilte hele tiden mot dommeren, sa Herrera.

— I dette VM har alt gått imot Mexico. Dessverre klarte vi ikke å oppnå målet vi hadde satt oss, la han til.

Nederland er klar for sin annen strake kvartfinale. «Oranje» tapte VM-finalen for fire år siden. (©NTB)