Med sin 128. landskamp la Cristiano Ronaldo selveste Luis Figo bak seg og har nå den portugisiske rekorden alene. Han tangerte også EM-rekorden på 16 kamper, men heller ikke lørdag kronet han det med målet som ville gjort ham til den første med scoring i fire ulike EM-sluttspill.

Ronaldo og Nani kom til en rekke store sjanser da Østerrike ble trykket tilbake gjennom to omganger, men Østerrikes keeper Robert Almer stoppet alle seks avslutninger som traff mellom stolpene.

Nani hadde en stolpetreff i første omgang, og i slutten av annen omgang var det Ronaldos tur. Han skaffet selv straffesparket da Martin Hinteregger tok livtak på ham i forsøket på å nekte superstjernen å nå et innlegg.

Ronaldo la selv ballen på 11-metersmerket. Almer kastet seg tidlig mot venstre, og Ronaldo skjøt mot motsatt hjørne. Ballen straff stolpen og spratt ut, til uendelig frustrasjon for Real Madrid-stjernen.

Fem minutter før slutt jublet Ronaldo og 11 millioner landsmenn et øyeblikk for scoring, men han var i klar offside før han nikket i mål. (©NTB)