Oslo-løperen gikk inn til 2.49.49,1 i det 70 kilometer lange løpet. Petter Eliassen tok annenplassen. Han var 5,3 sekunder bak Gjerdalen i mål. Deretter fulgte Stian Hoelgaard, Tore Bjørseth Berdal og veteranen Anders Aukland.

Det skilte 22,3 sekunder fra Gjerdalen til Aukland. Osebergløperen Aukland fra Tønsberg var snaue to sekunder foran beste ikke-nordmann i mål, svensken Daniel Richardsson som tok sjetteplassen. Ytterligere tre nordmenn var inne blant de ti beste i rennet som inngår i både Ski Classics og Worldloppet Cup.

I kvinneklassen gikk seieren til svenske Britta Johansson Norgren. Hun fikk tiden 3.13.50,7. Norgren hadde østerrikske Katerina Smutna på plassen bak seg. Tredjeplassen blant kvinnene gikk til sveitsiske Seraina Boner.

Beste norske var Astrid Øyre Slind på 7.-plass. Hun ble slått av vinneren med 9.23 minutter. (©NTB)