Norwich vant også sin kamp mot Watford 4-2, men har ikke mulighet til å ta igjen Sunderland, som ligger på trygg grunn 38 poeng. Både Newcastle og Norwich står på 34 poeng når én runde gjenstår. Jumbolaget Aston Villa er det tredje laget som må ta den tunge veien ned til den engelske mesterskapsserien.

Dette er tredje sesongen på rad Sunderland redder plassen i løpet av de siste rundene. I år sender laget i tillegg erkerivalen ned.

— Vi har sikret oss den økonomiske gevinsten ved å bli i Premier League, og det er veldig viktig. Det gir oss stor kjøpekraft, og det er opp til oss hvor klokt vi bruker det, sa manager Sam Allardyce til Sky Sports.

— Neste rekrutteringsrunde er avgjørende for denne klubben. Vi kan ikke fortsette med jubel og æresrunder bare for å unngå nedrykk.

Forrige gang Newcastle var på nivå to i England var i 2009/10-sesongen. Den gangen rykket laget rett opp til Premier League igjen på første forsøk. Manager Rafael Benitez har tidligere bekreftet at han kan forlate klubben ved nedrykk. (©NTB)