Konkursbegjæringen for selskapet som 9. mai i år skiftet navn til Verb AS, ble innlevert på torsdag. Gorm Christoffersen som gjennom selskapet Kristiansand og Sønner AS er eneeier, gjorde seg fredag fullstendig utilgjengelig for Fædrelandsvennen.

Ansatte i restauranten sier de ikke vet hva som skjer, og henviser til Christoffersen. Han forsvant imidlertid da Fædrelandsvennen møtte opp i restaurantlokalene og svarte deretter verken på telefon, sms eller gjentatte forespørsler som ble formidlet gjennom en ansatt som var på jobb.

Daglig leder David Hosums eneste kommentar er at dette er veldig synd.

Åpent etter konkurs

Torsdag kveld, altså etter at eier slo selskapet sitt konkurs, var mange gjester samlet for å se fotballkampen mellom Brasil og Kroatia. Fædrelandsvennens journalist som da var innom anslår at det var rundt 100 personer i lokalet der det ble servert alkohol.

Fredag ettermiddag fortalte ansatte Fædrelandsvennen at de fremdeles ikke visste om stedet skulle åpne som vanlig noen timer senere.

Gorm Christoffersen var i fjor høst begjært konkurs av Skatt Sør, men klarte den gang å ri stormen av etter konkursforhandlinger på overtid.

— Etcetera ikke berørt

Gorm Christoffersen opplyser i helgen til Fædrelandsvennen at han har solgt aksjene i selskapet som nå er konkurs til David Hosum. Selskapet som driver Havana Etcetra og sitter på leikontrakt og skjenkebevilling heter Klubb 23 AS, og skal altså ikke være berørt. At utestedet likevel holdt stengt på fredag henger ifølge Christoffersen sammen med at det var det konkursrammede selskapet Verb AS (tidligere Restaurant Havana AS) som leide ut vakttjenester til Havana Etcetera.

Underskudd

Siste tilgjengelige regnskap for Verb AS (Restaurant Havana AS) er fra 2012, da restauranten omsatte for tett på 14 millioner. Underskuddet ble på én million.

Christoffersen har i et tidligere intervju med Fædrelandsvennen forklart det svake resultatet med at restauranten måtte holde stengt i 120 dager på grunn av ombygging.

Bobestyrer, som ser ut til å bli advokat Øystein E. Krabberød, sa fredag at han ikke hadde anledning å kommentere konkursen før over helga.