Overvåkingen skjer i samarbeid med blant annet PSTs nordiske søstertjenester, skriver Dagsavisen/HSI. PST vil ikke kommentere opplysningene.

— Men på generelt grunnlag kan jeg si at vi frykter at det kan bli økt rekruttering til denne type miljøer, og at de kan ta initiativ til konkrete handlinger dersom det i Norge skjer angrep i regi av eksempelvis militante islamister, sier informasjonssjef Martin Bernsen.

Kvisler og Joe Erling Jahr ble dømt til henholdsvis 17 og 18 års fengsel for det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen (15) i januar 2001. Tidligere denne uken skrev Klassekampen at Kvisler kort tid etter løslatelsen i fjor var på en samling i Svenska Motståndsrörelsen (SMR). Arrangementet samlet nynazister fra hele Norden.

Ifølge Dagsavisen/HSI var Kvisler den 18. oktober i år på et møte i Finland der hovedtaler var sykepleieren til den tidligere nazitoppen Rudolf Hess. Rundt 30 nordiske, selverklærte nasjonalsosialister deltok på møtet. Kvisler vil ikke bekrefte eller avkrefte hvorvidt han deltok på møtet overfor Dagsavisen/Hate Speech International. På spørsmål om han fortsatt er nasjonalsosialist svarer han: (©NTB)