Zumba-instruktør Heidi Gallis Vikstøl (i front) har flyttet treningstimen ut i Auglandsbukta for sommeren. Foto: Jørgen Steffensen
Zumba-gruppen skal trene hver mandag i Auglandsbukta frem til 19.august. Foto: Jørgen Steffensen
Kvinnene tøyer ut etter én times zumba-dansing. Foto: Jørgen Steffensen
I tillegg til enkle dansetrinn, inneholder treningen ulike styrkeøvelser. Foto: Jørgen Steffensen
Flere av kvinnene har på seg fargerike sjal med paljetter når de danser til den latinamerikanske musikken. Foto: Jørgen Steffensen

— Tiden flyr, jeg kjenner ikke at jeg trener en gang. Dette er bare gøy, sier Pia Langfeldt.

— Det er så deilig å få ristet litt på puppene og rumpa, fortsetter Eli Nordbø.

Sammen har de trent zumba aktivt i fire år. Zumba er en treningsform som kombinerer enkle dansetrinn, og styrke.

Mandag kveld var energinivået høyt på basketballbanen i Auglandsbukta i Vågsbygd. Da danset 17 kvinner iført fargerike sjal med paljetter på rundt hofta til latinamerikanske-rytmer. Og svetten, den rant.

Utetrening siden sankthans

— Å trene zumba ute er veldig populært i USA, jeg tenkte derfor å bringe trenden hit til Kristiansand, sier Heidi Gallis Vikstøl, zumba-instruktør.

Hun har undervist i treningsformen siden 2011 i gymsalen på Slettheia skole. Nytt av året er å trene ute. Kvinnene har siden sankthansaften samlet seg for å danse i Vågsbygd.

— Alle kan være med. Det eneste kravet jeg stiller er at de som deltar liker å bevege seg etter musikk. Det handler vel så mye om det sosiale, vi er blitt en stor zumba-familie, forteller Gallis Vikstøl.

- Terapi for kroppen

Les også:

Instruktøren mener at danse-treningen er en form for lykkepille.

— Det er terapi for kroppen. Jeg har hatt personer som i trenings-gruppa vår som har hatt hjerteproblemer, og som har fått det bedre med seg selv etter at de startet å trene. I tillegg hjelper det også mot migrene.

Etterlyser menn

Eli Nordbø og Pia Langfeldt er begge bitt av zumba-basillen.

— Jeg kommer aldri til å slutte. Dette skal jeg gjøre resten av livet, sier Langfeldt.

— I min alder blir mennene litt trege, det er ikke så ofte jeg får danset lenger. Å danse zumba her er derfor helt perfekt. Likevel trenger vi flere menn i gruppa vår, jeg oppfordrer derfor også dem til å melde seg på, sier 67-åringen.