Alejandro Fuentes jobber nå som personlig trener ved Solsiden PT-senter. Her gjennomfører han en av sine timer i Nybyen i Kristiansand Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
En langt mindre veltrent Alejandro Fuentes som 17-åring sammen med Tone Damli Aaberge fra Idol i 2005. Foto: Aas, Erlend

— Kom igjen nå, dere klarer noen pushups til!

Sola har akkurat gått ned over Nybyen og Fuentes gir sine siste instrukser til en gjeng treningsglade unge og voksne. Etter ett års utdanning på Akademiet for personlig trening har Fuentes siden august i fjor jobbet som personlig trener (PT) på Solsiden PT-senter i Markensgate. Ettersom det har vært relativt stille rundt artisten Alejandro Fuentes i det siste, oppsummerer vi kjapt:

Den Chile-fødte mørkluggen slo gjennom med et brak da han som 17-åring ble nummer tre i den tredje utgaven av Idol på TV 2 i 2005. Merkelappen «Idol-Ali» hang ved ham en god stund etterpå, til tross for at Fuentes fra 2006 hadde en rekke opptredener med Kurt Nilsen, Espen Lind og Askil Holm under navnet Lind, Nilsen, Fuentes, Holm (eller «de nye gitarkameratene» som kvartetten ofte ble kalt). Fuentes har også gitt ut to soloplater og har jobbet med et tredje album i flere år.

— Det tar den tid det tar. Selv om jeg fortsatt betrakter meg som musiker, er jeg blitt veldig glad i både å trene selv og trene andre. Jeg tror jeg har 16 lærebøker hjemme som jeg leser jevnt og trutt i, sier Fuentes.

- Dritgod og beinhard

Og de tre som var med på treningen hans tirsdag kveld, liker godt sin nye instruktør.

— Han er dritgod og beinhard, sier Ditte Jakobsen helt utslitt etter timen.

Dette er en time Fuentes selv mener at man skal ligge i en rød sone hele veien.

— Og gjør vi noe galt, da må vi gjøre det på nytt, sier Lily Kuiper, som sammen med Sigmund Berg utgjorde trioen som var med på tirsdagens fellestime i Nybyen.

Ny livsstil

Fuentes vil ikke kalle seg hektet på trening, men mener hans nye levesett er blitt en livsstil. Fuentes har trent bort over 30 kilo siden han som 16-åring så seg «ekstra godt» i speilet. Nå veier den 165 centimeter høye kristiansanderen rundt 70 kilo, og prøver å leve et sunt liv uten å bli for asketisk.

— Jeg unner meg fortsatt en fest, men det handler ikke lenger om å havne på galeien etter en konsert. Når man er ung og uerfaren musiker, vet man ikke bedre, men samtidig angrer jeg ingenting, bedyrer han.

Han startet med å trene thaiboksing og å løpe, og har siden utvidet repertoaret betraktelig. Som personlig trener har han ansvar for nærmere ti kunder som han følger opp enten individuelt eller i mindre grupper. Tips om kosthold hører også med.

— Jeg føler at jo mer jeg lærer, jo mindre vet jeg. Jeg hadde en periode der jeg fikk dårlig samvittighet hvis jeg ikke trente daglig, men sånt nytter ikke over tid. Det handler om å få til gode rutiner uten å bli for hekta. Jeg er fornøyd med hvordan jeg klarer å kombinere spillejobber og trening nå. Jeg tror nok jeg skal være i fortsatt god form til bryllupet mitt i juni, sier Fuentes med et smil.