— Vi skulle gjerne værte denne besparelsen foruten. Tapet som streiken påfører mange av kommunens elever ikke kan måles i kroner og ører, sier oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand.

Kommunen har ikke regnet på hva streiken så langt vil bety i form av sparte lønnsutbetalinger, men seniorrådgiver Svein Tore Kvernes er sikker på at de allerede har passert millionen.

Dersom beregningsmodellen som Bergens Tidende opererer med for Vestlandets hovedstad legges til grunn, vil Kristiansand kommune kunne spare 2400 kroner dagen for hver lærer som streiker i form av spart lønn og sosiale utgifter. Det betyr at kommunen fram til onsdag har spart 1,5 millioner kroner etter at 81 lærere ble tatt ut i streik fra mandag 11. august. Fra og med torsdag vil 146 lærere i kommunen være i streik, og kommunens besparelse blir da hele 350.000 kroner dagen.

Arild Rekve kan ikke si hvordan pengene som kommunen sparer vil bli brukt. Det blir opp til rådmann og politikere å bestemme når budsjettet skal gjøres opp ved slutten av året.

Tilsvarende vil Vest-Agder fylkeskommune dette skoleåret få mindre lønnsutbetalinger som en følge av lærerstreiken.