Det er klart for årets studiestart, og det markeres blant annet med utekonserter på plenen ved UiA i Kristiansand i kveld. Sondre Justad og KELVIN står på scenen, og i morgen tar de turen til Bluebox i Grimstad.

Kristiansandsbaserte KELVIN har markert seg lokalt og nasjonalt de siste årene, med konserter og radiospillinger. Singlen «Lights Are Low» gikk i jevn rotasjon i en lengre periode på NRK P3 i fjor, og bandet har også blitt anbefalt av Urørt. Forrige uke spilte de på Øya-festivalen i Oslo.

— Det var skikkelig gøy. Det var stappfullt og veldig god stemning, sier vokalist Oda Ulvøy.

I kveld er de klare for studiestart på plenen utenfor UiA.

— Det blir veldig spennende. Det blir noe av det større vi har gjort i Kristiansand.

Sondre Justad spilte for et utsolgt Østsia i november. I kveld spiller han på UiA i Kristiansand, og i morgen tar han turen til Grimstad. Foto: Martin Litwicki

Heller Kristiansand enn Oslo

Bandet traff hverandre på UiA, der fire av fem går på masterutdanning i rytmisk musikk. I fjor vant bandet konkurransen om årets studiestartlåt med «Strobe Lights». Ulvøy sier at miljøet på universitetet har vært svært viktig for dem.

— Det er et veldig sammensveiset miljø, og man blir pushet til å jobbe mer.

I tillegg forteller hun at SØRF også har vært viktig for bandet i etableringsfasen.

— De har gitt oss råd og tips, og hjelp til å komme oss opp og fram, sier hun.

Ulvøy forteller at KELVIN har flere store planer fremover. De skal blant annet i studio med produsent Christer André Cederberg for å spille inn ny musikk. I tillegg venter festivalspillejobb i Finland, oppvarming for Marit Larsen, og åpning av klubbscenen på Flekkefjord Kulturhus. Til våren kommer deres første EP.

Det er lettere å være KELVIN i Kristiansand enn KELVIN i Oslo

Oda Ulvøy

Fire av fem bandmedlemmer har base i Kristiansand, og en i Flekkefjord. Ulvøy forteller at bandet vil fortsette å ha base i Kristiansand, også etter at de er ferdig med studiene.

— Det er veldig attraktivt med SØRF, Cultiva og all hjelpen man får. Man er ikke en blant sinnssykt mange, sånn som i Oslo.

— Det er lettere å være KELVIN i Kristiansand enn KELVIN i Oslo, tror jeg, føyer hun til.

Finnes ikke bedre spillested

I tillegg til utekonsertene blir det også klubbkonserter med Coucheron på Bluebox i kveld, og Østsia på tirsdag.

Søskenduoen Sara og Arash Safartabar står på scenen på Østsia i kveld. De spiller på studiestartfestivalen for tredje gang.

Sara & Arash gleder seg til konsert på Østsia. Foto: Martin Litwicki

— Det finnes jo ikke bedre sted å spille. Alle skal bli kjent med hverandre, og ingen har tid til dårlig stemning, sier Arash.

Duoen holder for tiden på å lage nye låter, og blir også å se på turné med Rikskonsertene i høst. De er klare på hva publikum kan forvente seg på Østsia.

— De kommer til å ha det kjempegøy med oss. Det er jo bare å nyte de siste timene av sommeren, sier Sara.

En norsk Håkan Hellström

Anette Bylund er prosjektleder i Studentsamskipnaden i Agder, og har stor tro på årets program.

— Vi har forsøkt å sy sammen et program som skal ha noe for alle og enhver, så her er det bare å velge og vrake i gode tilbud, sier hun.

Det er spesielt én post på programmet hun gleder seg mye til.

— Sondre Justad blir magisk. Han er så bra live at vi kan snakke om ham som Norges svar på svenske Håkan Hellström, sier Bylund.