Granskerne i advokatfirmaet mener både konsernsjef, styret og næringsministeren ble informert altfor sent, skriver Dagens Næringsliv som har fått tilgang til rapporten. Det er ventet at rapporten, som Telenor selv har bestilt, legges fram om kort tid.

I februar innrømmet Vimpelcom bestikkelser til Usbekistans presidentdatter, og vedtok en bot på 795 millioner dollar. Siden november har Deloitte gått gjennom den norske telegigantens håndtering av sitt eierskap i Vimpelcom og av korrupsjonssaken.

Fra 2011 varslet en Telenor-ansatt gjentatte ganger om bekymringsfulle korrupsjonsmistanker knyttet til Vimpelcoms investering i Usbekistan, men uten at dette nådde fram til konsernsjef og styre.

I sin gransking har Deloitte identifisert en rekke hendelser der sentrale Telenor-topper burde ha sørget for at bekymringsmeldingene ble tatt videre. Flere i Telenors konsernledelse blir kritisert, blant annet tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Mens Baksaas først ble informert om advarslene i mars 2014, ble styret informert først i desember samme år. Så sent som i oktober 2015 fikk næringsminister Monica Mæland vite om bekymringsmeldingene. (©NTB)