Aleppo er ikke del av en kort, midlertidig våpenhvile som USA og Russland forhandlet fram og som synes å holde i regjeringskontrollerte Latakia og Damaskus og i den opprørskontrollerte forstaden Ghouta.

I Aleppo herjer imidlertid volden for niende dag på rad, og minst 250 mennesker er drept i regimets flyangrep siden 22. april, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

I samme periode er 96 mennesker drept av bombardement fra opprørskontrollerte områder mot regjeringskontrollerte deler av byen. Over 40 barn er drept i angrep fra begge sider.

SOHR melder om nærmere 30 luftangrep i byen Aleppo bare lørdag, men gruppa sier ikke om bombene kom fra syriske eller russiske fly. Dagens første angrep var trolig utført av syrere.

Ifølge SOHR ønsker regimet å presse flest mulig sivile til å rømme før de innleder en større militæroffensiv for å ta tilbake kontrollen over byen, som før krigen var Syrias finans— og handelssenter, og nå er delt mellom opprørere og regimetro styrker. (©NTB)