Bjørn Maaseide har betydd alt for sandvolleyballen i Norge og Stavanger. Dessverre lyktes ikke 41-åringen å vinne avskjedskampen foran hjemmepublikumet. Maaseide og Iver Horrem ga sveitserne Patrick Heuscher og Sascha Heyer god kamp, men måtte gi tapt 0-2 med settsifrene 19-21, 17-21. Dermed tapte de alle sine tre VM-kamper.— Dette er min siste kamp i Stavanger. Selv om vi tapte, var det ganske bra. Det var kjekt å spille utpå der, og det er noe jeg vil huske hele livet, sa en rørt Maaseide like etter kampen.

Maaseide startet karrieren i 1991 og spilte sammen med Jan Kvalheim en rekke år. VM i Stavanger er hans fjerde. Totalt har han spilt 164 turneringer i verdensserien, 70 av dem sammen med nåværende makker Iver Horrem. Femteplassen fra OL i 2004 er deres beste prestasjon.

Maaseides gullalder var likevel sammen med Kvalheim på 1990-tallet. Den fryktinngytende duoen spilte 93 turneringer sammen. De var på pallen 19 ganger og vant sju turneringer. Maaseide/Kvalheim vant også EM i 1994 og har drøssevis med NM-titler.

Begge har lyktes godt i forretningslivet. Maaseides livsverk er treningsskjeden Sports Club, som han solgte til Elixia, og verdensserieturneringen i Stavanger. Den blir arrangert for 11. gang i år. (©NTB)