OSLO: Jonas Alaska var nominert i tre Spellemannkategorier etter sin selvtitulerte debutplate, og 23-åringen fra Åmli vant prisen for "Årets nykommer". Etter Spellemannshowet i Folketeateret i går fikk singer/songwriteren skryt fra musikerkollegene Jan Eggum og Jarle Bernhoft.

Eggum skulle sammen med Gitarkameratene dele ut prisen "Årets hederspris", men bergenseren endte opp med å dele ut prisen til seg selv.— Jeg har hørt Jonas Alaska sin plate en rekke ganger. Han er så filnk, men han har noe i tekstene og fremføringen som rører ved deg veldig. Når han har de to delene intakt allerede, så tror jeg han har en stor fremtid , sier årets hedersmann.

Hvor langt kan han nå?

— Han kan være 40 år på veien, så får vi se om han får en hederspris. Det kan det godt hende han får, sier Eggum og smiler.

Les også:

Alaska: - Det betyr mye

Sørlandsk trippel

Full Alaska-jubel i Åmli

Ane Brun ble "Årets kvinnelige artist"

Jarle Bernhoft var også en av vinnerne i går kveld. Artisten som fikk sitt sologjennombrudd i 2011 vant prisen "Årets mannlige artist", der også Alaska var nominert. Bernhoft fikk i tillegg prisen "Årets spellemann". Også han mener Alaska har noe eget.— Jonas er en veldig bra fyr. Sympatisk, god låtskriver og god formidler. Da prisen skulle deles ut, hvisket jeg "Jonas Alaska" til kona før de hadde lest opp de nominerte. Bra tippet , sier Bernhoft.

Men årets mannlige artist ble du?

— Ja, sier han og trekker på smilebåndet.

Les også:

SPELLEMANNSKANDALEN: Madcon: - Tragisk og trist