Det sier riksrevisor Jørgen Kosmo til NTB. Han sier Audun Lysbakkens (SV) avgang som statsråd nylig ert en ganske sterk erkjennelse av at Barne— og likestillingsdepartementet og statsråden ikke har gjort jobben sin.

Riksrevisjonen kan på eget initiativ gå inn og undersøke om flere statsråder enn nylig avgåtte Audun Lysbakken (SV) har tildelt tilskudd i strid med reglene.

Det bekrefter leder Anders Anundsen (Frp) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité overfor NTB. Lysbakken framholdt mandag at et stort antall tilskudd fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet i flere tiår og under en rekke statsråder er blitt tildelt uten kunngjøring, i strid med reglene.

Anundsen tror likevel ikke at Riksrevisjonen vil finne det naturlig å gå inn i saken på eget initiativ nå, all den stund kontroll- og konstitusjonskomiteen allerede har åpnet sak som gjelder tildelingen av midler fra Lysbakkens tid i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Riksrevisor Jørgen Kosmo sier Riksrevisjonen nå vil avvente hva Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité kommer fram til om saken. (©NTB)