Den norske langrennsyndlingen var i en klasse for seg under hele fellesstartløpet og kjørte høyt tempo fra start. Etter 7-8 kilometer parkerte hun Justyna Kowalczyk og de øvrige konkurrentene. Derfra handlet spenningen mest om hvem som tok plassene bak Johaug.

24-åringen som vant VM-tremila samme sted for to år siden brukte ikke mange kilometerne på å skaffe seg en stor luke. Ved 11,8 kilometer var hun 48,5 sekunder foran den polske klassiskeksperten Kowalczyk.

Deretter roet Johaug noe ned, men ingen kunne tukte henne. Da to tredeler av løpet var gått, ledet hun med godt over minuttet.

Bak den suverene lederen ble det utkjempet en kamp mellom en rekke løpere som vekslet på å dra. Blant dem var Kristin Størmer Steira og Heidi Weng.

Omtrent tre kilometer fra mål gjorde Kowalczyk et rykk som sikret henne noen sekunders forsprang til jentene bak henne. Dermed sikret hun annenplassen. Russiske Julia Tsjekaleva tok tredjeplassen foran Weng. (©NTB)