Tipserne, en 36-åring og en 33-åring, kjenner hverandre, men hevder dehver for seg fikk drapstilståelser fra to av de siktede i Tina-saken.

— Jeg har bedt om at det gjøres etterforskning mot de to tipserne. Det må til for å få et rett bilde av det som førte til at fire personer ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap, sier Olav Sylte til Fædrelandsvennen.

Han forsvarer den siktede 38-åringen som er bosatt i Sirdal.

- Må ha samarbeidet

Midt i september ble fire barndomskompiser fra Lyngdal pågrepet og siktet for drapet på Tina Jørgensen i 2000. Bakgrunnen var at politiet i august fikk tilsendt et opptak der en 36-åring forklarte seg om drapet. En jevngammel kamerat, som kjenner alle de fire siktede, gjorde opptaket.

Dagen etter pågripelsene ble politiet varslet om at en av de andre siktede hadde tilstått drapet tidligere. En 33-åring skal ha fått tilståelsen i 2011. Sylte har tidligere uttalt at han mener tipserne må hasamarbeideti saken.

— Jeg legger til grunn at det er utenkelig at de ikke har samarbeidet. To personer fra samme miljø kan ikke ha lekt privatetterforskere uavhengig av hverandre, sier Sylte til Fædrelandsvennen.

- Selge opptak

— Hva slags motiver kan de ha hatt for å samarbeide?

— Det kan være at man har økonomiske motiver i forhold til å selge opptak og informasjon. Det kan være man ønsker å fremstå som generell interessant og man kan ha ønske om å posisjonere seg i forholdt til politiet i andre saker, sier Sylte.

Han har tidligere uttalt at han mener tilståelsen på opptaket må være oppspinn.

Sylte ønsker ikke å gå inn på hvilke konkrete etterforskningskritt han har bedt om, men han regner ikke med at undersøking av elektronisk kontakt mellom tipserne vil gi noe.

— Dette er 2015, men det går fortsatt an å snakke sammen ansikt til ansikt med hverandre, sier Sylte.

Visste ikke

Mannen bak lydopptaket ønsker ikke å kommentere Fædrelandsvennens sak. Til Aftenbladet hevder tipser nummer to at han ikke visste det ville komme pågripelser.

— Jeg visste ingenting før jeg plutselig leste om saken i avisene. Da kom jeg på det en av de siktede sa til meg i 2011. Nemlig at det var han som hadde tatt livet av Tina. Jeg tok umiddelbart kontakt med min advokat som rådet meg til å gå til politiet. Det gjorde jeg, har 33-åringen uttalt.

Forsvarer Thomas Randby forsvarer Lyngdal-mannen som skal ha gitt tilståelsen i 2011. — Jeg har anmodet politiet om å se med et kritisk blikk på de forklaringene som er kommet om min klient, sier Randby til Fædrelandsvennen.

Fikk nytt opptak

Trond Wåland forsvarer den Tina-siktede mannen som bosatt i Kristiansand. Han deler oppfatningen til Sylte, men ønsker ikke å kommentere saken nærmere.

— Jeg har intet syn på Syltes begjæring, sier advokat Odd-Rune Torstrup, som forsvarer Lyngdal-mannen som snakker på lydopptaket.

Sist fredag fikk politiet et nytt opptak, angivelig med samme mann. Politiet har ikke kommentert innholdet. Alle de fire barndomskompisene er fortsatt siktet i saken, men erløslatt. De nekter straffskyld.

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland-politiet har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser.