Musikkstrømmingstjenestenes popularitet vokser i takt med at musikkbruken skifter fra det å eie til det å få tilgang. Samtidig skjer en stadig større andel av lyttingen via mobile enheter.

En trend Netcom ønsker å møte med å inkludere Spotify Premium i NetComs fastprisabonnement.

-Samarbeidet mellom NetCom og Spotify viser at bransjer som tradisjonelt har operert på ulike banehalvdeler nå finner sammen til beste for forbrukerne, sier kommunikasjonsdirektør i TeliaSonera Norge, Øyvind Vederhus, i en pressemelding.

Mobiloperatørenes nye rolle

Han mener avtalen er et bevis på at NetCom er i ferd med å innta en ny rolle hvor mobilen først og fremst er en Internettplattform, der enkel tilgang til nytte og underholdningstjenester blir stadig viktigere.

I enuttalelse i pressemeldingen fra Netcom, sier Marte Thorsby, direktør for plateselskap— organisasjonenIFPI, at partnerskapet mellom Netcom og Spotify kommer til å bidra til atantallet musikkabonnenter øker ytterligere. En utvikling som gagner hele musikkbransjen.

Kun for fastprisabonnenter

Spotify Premiuminkluderes i fastprisabonnementene Medium+ og Large+, samt abonnementet XL.

Abbonerer du direkte på Spotify Premium, koster det deg 99 kroner måneden. Spotify via Netcom gir på sin side et prispåslag på henholdsvis 80 og 50 kroner for medium- og large-abonnementene.

-Men strømming av musikk betyr mer datatrafikk, og datatrafikk i mobilnettene generer penger i kassa til operatørene. Har det vært et viktig incitament for dere?

-Nei, dette handler først og fremst om å gi kundene et bedre og mer attraktivt innhold i et marked hvor innholdog nettjenester blir stadig viktigere både for kundene våre og operatørens evnetil å skille seg ut, sier Vederhus til Aftenposten.no.

Han legger dog ikke skjul på at Netcom med Spotify-avtalen får anledning til å verdiøke pakkene sine, men hva gjelder økende datatrafikk understreker Vederhus at man har økt datapakkene på Spotify-variantene nettopp for å ta høyde for økt databruk.

Mens et medium-abonnement uten Spotify til 199 kroner måneden inkluderer en datapakke på 400Mb, inkluderer mediumvarianten med Spotify til 279 kroner måneden 800 Mb. Tilsvarende økning for large-varianten er fra 1000 Mb til 1600 Mb.