Det betyr at laget som for tre runder siden så fortapt ut, ikke er like fortapt etter to strake seirer. Dette var sesongens første bortepoeng for laget fra Bærum.

Vålerenga er på den annen side i krise. Cuptap for Sandefjord og serietap for bunnlaget i eliteserien forteller om et absolutt bunnivå for Oslos stolthet, som spilte over én omgang med 10 mann på Ullevaal.

«Det gjør vondt å se Enga», sang Klanen i en klagesang mot slutten av 2. omgang. Trener Martin Andresen er skyteskive for Klanen. Resultatene og prestasjonene i år er langt unna alles forventninger.

Kampen på Ullevaal åpnet i valsetempo. Det tok drøye 20 minutter før målsjansene kom — med Vålerenga i førersetet: Men Stabæk hadde både flaks og Ricardo Clark som redningsmann på streken. Men da Vålerenga hadde festet grepet, sørget Andreas Nordvik for at laget mistet det igjen. Han taklet Franck Boli som sistemann på en klønete måte. Dommer Ken Henry Johnsen tok opp det røde kortet. Og Stabæk kom tilbake i det som ble en målløs førsteomgang.

Målløs ble også Vålerenga-trener Martin Andresen da et Vegar Eggen Hedenstad-innlegg gikk direkte i mål fra 35 meter. Det lignet et innlegg - og keeper Lars Hirschfeld var alt annet enn fornøyd da ballen duppet ned i lengste kryss. Dermed 1-0 til Stabæk. (©NTB)