Hjemmelaget ledet 2-0, men rotet bort ledelsen før avgjørelsen falt helt mot slutten. Alexander Søderlund dundret inn 3-2 på et frispark fra distanse etter 90 minutter, mens debutanten Pontus Engblom kontret inn 4-2 på overtid.

Haugesund har tidligere sesonger vært bunnsolide hjemme. I år hadde ikke laget vunnet hjemme siden 16. mai, og siste seier kom 28. mai. Laget hadde en 0-0-kamp som best på sine fem siste kamper. Derfor tok Jostein Grindhaugs mannskap sårt tiltrengte poeng. Vålerenga på sin side har aldri vunnet over Haugesund på bortebane.

Vålerenga kom til Haugesund allerede torsdag og hadde en trening. Det endte med at forsvarerne Andreas Nordvik og nyankomne Giancarlo Gonzalez gikk skadd av banen. Dermed måtte Martin Andresen konstruere en ny forsvarskvartett.

Ellers debuterte en spiller på hvert av lagene. Hos hjemmelaget fikk den 23 år gamle bosnieren Amar Osmanovic sin debut, mens hos Vålerenga ankom Chad Barrett sildebyen ved 14-tiden og gikk rett inn på Vålerenga-laget.

Etter bare 21 minutter i norsk eliteserie presenterte Osmanovic seg. Han dundret inn et lavt skudd utenfor rekkevidden til Lars Hirschfeldt. (©NTB)