SVEITS: — Det var vanskelige forhold, og jegfikk ikke teknikken til å sitte, sier Andreas Thorkildsen til Fædrelandsvennen.

- Ikke fornøyd

Spydkasteren ble til slutt nummer to under det åttendeDiamond League-stevnet i Lausanne i Sveits torsdag kveld. Han var på forhåndusikker på seg selv etter en trøblete start på sesongen, og sur vind gjordeikke forholdene lette for hverken Thorkildsen eller de andre utøverne i Sveits.

— Plasseringen er ikke gal, men deter først og fremst egen kasting jeg ikke er fornøyd med. Det er ikke stabilt,så jeg har en del å gå på, sier Thorkildsen, som forteller at han slet med åtilpasse teknikken til kastforholdene.

— Jeg løp i fra spydet og fikk på denmåten ikke ut alle kreftene, forteller Kristiansanderen.

Fire under 80 meter

Thorkildsen kastet fire av fem gyldige kast under 80 meterunder konkurransen. I tillegg hadde han ett kast som ikke ble registrert somgyldig. Problemer med teknikken har vært et problem for spydkasteren gjennomhele sesongen så langt, og Kristiansanderens personlige trener, ÅsmundMartinsen, sa blant annet til Fædrelandsvennen i går at teknikkproblemenehindrer Thorkildsen å nå opp i de virkelig store lengdene.

— Jeg er topp motivert for å kastelangt, men teknikken stemmer ikke på grunn av at jeg ødela den når jeg harkastet med skader tidligere, sier Thorkildsen, som mener det derfor er naturligat han må bruke lang tid på å rette opp i teknikken igjen.

— Det er en pågående prosess som tarlenger tid enn ønsket. Men jeg får bare prøve på nytt, så løsner det nok endag, sier Thorkildsen.

Torsdag drøyde det til den fjerde omgangen før fikk han oppet kast på 81,54 meter. Det førte han opp i ledelsen i konkurransen, men detholdt ikke til seier.

Svenske vant

Forsvenske, Kim Amb klarte å kaste 82,65 meter i den neste omgangen, og vant meddet kastet konkurransen. Dermed ble det en liten nedtur for Thorkildsen etterat han vant forrige helgs Diamond League-stevne i Birmingham med et kast på83,93 meter. Men Thorkildsen synes likevel han ser en liten fremgang

— I fjor var det litt ett steg frem også to tilbake. I år hardet vært ett lite steg frem for så å bli "status quo", sierThorkildsen.