— «Pirates of the Caribbean» er av den type film vi vokste opp med og som inspirerte oss til å bli filmskapere. Ekte eventyrfilmer laget av regissører som Steven Spielberg og Robert Zemeckis. Vi har jobbet hardt og lenge for å komme i posisjon og det føles godt at vi nå endelig skal i gang, sier Joachim Rønning i en kommentar til NTB.

Den femte Pirates of the Caribbean-filmen har premiere 10. juli 2015, og som vanlig er det Johnny Depp som skal spille hovedrollen som kaptein Jack Sparrow.

— Dette er en stor mulighet for oss til å jobbe med de største skuespillerne og produsentene i Hollywood. Nå vet vi hva vi skal gjøre de neste to årene - og vi gleder oss, sier Rønning.

Den norske filmskaperduoen ble foretrukket framfor regissører som Fredrik Bond som imponerte produsent Jerry Bruckheimer med filmen «The Necessary Death of Charlie Countryman», and Rupert Sanders som regisserte «Snow White and the Huntsman».

Den første Pirates of the Caribbean-filen «The curse of the black pearl» kom ut i 2003 og fikk fem Oscar-nominasjoner. Den siste filmen i rekken «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides» spilte inn over 6 milliarder kroner. (©NTB) (©NTB)