Engine. (TNT Records)

Dette er TNT sitt 12. album etter debuten i 1982. Noen har nok fulgt Ronni le Tekrø og Diesel Dahl hele veien, for innenfor den tyngre delen av norsk rock har TNT vært et ledende band hele veien, selv om kvaliteten på albumene har vært noe ujevn.

Med platen «A new territory» i 2007 ble bandet litt mer poppa i stilen. Melodiene ble mindre komplekse og mer umiddelbart fengende med de to nye medlemmene; vokalist Tony Mills og bassist Victor Borge. Dette popperiet fortsatte de med på «Atlantis» i 2008. Her er de med 11 nye låter som veksler mellom tunge og pumpende rytmer, som på tittelkuttet og mer poppa saker som «Don’t misunderstand me». Den stilmessige skalaen strekkes ytterligere med et par søte og smektende ballader, pluss noe som kan linkes mot det man en gang kalte glamrock.

Alt låter egentlig helt ålreit. Men det gnistrer ikke av TNT på «Engine». Vi snakker mer om en evighetsmaskin som pumper og slår bra fra seg, og som antakelig vil pumpe og gå noen år til. Produksjonen er verken gammeldags eller nyskapende, men TNT holder igjen når det gjelder det nye, digitale virkelighetsbildet. For «Engine» får du kun kjøpt som en pakke med en cd og et glanset blad med intervjuer med bandmedlemmer og andre som er knyttet til TNT.

Det er sikkert slik fansen vil ha dem også. Litt baklengs inn i fremtiden.