Det betyr at Palestina vil bli innlemmet i ICC 1. april. Etter dette vil alvorlige forbrytelser begått på palestinsk territorium kunne prøves for den internasjonale domstolen.

Som straff for Palestinas søknad om ICC-medlemskap har Israel holdt igjen nesten 1 milliard kroner i skattepenger som landet har krevd inn på vegne av palestinerne.

Både EU og USA har kritisert Netanyahus straff til palestinerne, men USA er blant dem som tror samarbeidsklimaet mellom Israel og palestinerne vil svekkes av den nye utviklingen.

Palestina er ikke en selvstendig stat og kvalifiserer derfor ikke til å bli medlem av straffedomstolen, fastslår USA, som i likhet med Israel ikke er ICC-medlem, fast onsdag. På spørsmål om hva USA synes om Palestinas forestående ICC-medlemskap, sier utenriksdepartementets talsperson Jen Psaki følgende:

— USA mener ikke at staten Palestina er en suveren stat, og anerkjenner heller ikke den som en suveren stat. Derfor er de ikke kvalifisert til å slutte seg til Roma-statuttene. (©NTB)