Den kjente regissøren som har gitt oss både "Haisommer", "E.T", "Schindlers liste" and "Saving Private Ryan", har selv stått for mange tøffe øyeblikk på lerretet. Nå oppfordrer Steven Spielberg tv-selskapene til å bli mer ansvarlige, og å huske på at programmene de viser kan ha en effekt på barn.

Han synes et program som "CSI" er for grusomt. Det viser blod og mennesker som blir skåret i, sa han under en Emmy-konferanse, skriver Reuters. I Norge er det TVNorge som viser seriene om åstedsgranskerne. Det er laget CSI-serier fra Miami, New York og Las Vegas. Alle er veldig populære i USA.

— Jeg er en forelder som er bekymret. Vi må være så ansvarlige som vi kan, og ikke bare tenke på våre egne barn, men også barna til våre venner og naboer, sa Steven Spielberg.

Ærespris

Spielberg fikk i går æres-Emmy for sin lange karriere innen tv. Det er en av de store utmerkelsene innen tv-bransjen.

Selv om han bruker mye tid på å regissere og produsere filmer for det store lerretet, er han ikke ferdig med tv. Å lage serier for tv er noe av det beste han vet, sier han og i disse dager holder han på med en mini-serie fra andre verdenskrig, som tar for seg forholdet mellom USA og Japan, skriver Reuters.

.