KRISTIANSAND: Ifølge avisen BA skal alle Frps listekandidater nå ha mottatt en epost fra partiledelsen hvor det blir lagt føringer, for å hindre listekandidatene i å komme med utspill som kan skade Frp i valgkampen.

— Det tviler jeg sterkt på, sier Frps ordførerkandidat i Kristiansand, Tor Sigbjørn Utsogn til fvn.no.

Ifølge BA skal partiledelsen i Frp nå ha opprettet det de kaller en alarmtelefon under valgkampen for å hindre dumme utspill. Alle listekandidatene skal i disse dager være varslet om alarmtelefonen i en epost.

Har ikke fått noe epost fra partiet - Jeg har ikke fått noen mail eller noen føringer slik som BA skriver i dag. Så det kan jeg avkrefte, sier Utsogn til fvn.no.

Frp-politiker Charlotte B. Finnesand opprørte mange da hun skrev et leserbrev hvor hun kritiserte foreldre som valgte å føde barn med funksjonshemming.

Leserbrevet resulterte i et voldsomt mediekjør. Frp-leder Siv Jensen beklagde utspillet offentlig og Finnesand trakk seg ut av partiet kort tid etter.

  • De bruker Finnesand, som er et eksempel som er helt riktig å bruke. Hun hadde en uttalelse som verken hører til oss eller vårt partiprogram, kommenterer Utsogn til fvn.no etter å ha lest artikkelen på BA.

Men han stiller seg uforstående til en alarmtelefon og dets funksjon. Utsogn kaller telefonen for en informasjonstelefon.

Har alltid hatt telefonen - Det er en informasjonstelefon som vi alltid har hatt. Det er en telefon som alle listekandidater kan benytte seg av og hvor man kan få svar på faglige spørsmål.

På telefonen kommer listekandidatene i kontakt med det som er eksperter på partiprogrammet til Frp. Og ifølge Utsogn benyttes telefonen til helt andre formål enn å varsle om utspill fra listekandidater.

— Det kan dreie seg om tolkning av partiprogrammet, men også ikke minst hva stortingsgruppa har vedtatt, det kan være snakk om lover, forskrifter og stortingsmeldinger, sier Utsogn, som ofte har benyttet seg av telefonen og ekspertisen.

Han mener Frp ikke er alene om å ha en slik telefon og benekter at det finnes politiske føringer fra sentralt hold.

— Frp, tror jeg, er vel det partiet som har minst føringer på hvordan man skal føre seg i valgkampen og føringer på hva vi har lov til å si og ikke si, sier Utsogn til fvn.no.