Asia I Aceh i Indonesia samlet overlevende seg til bønn i moskeer og ved massegraver. Mange av ofrene i disse gravene er fortsatt uidentifiserte.Nesten halvparten av dem som omkom, befant seg i Aceh på Sumatra, mens 45.000 mennesker døde i India og på Sri Lanka. I Thailand mistet 5.000 mennesker livet, hvorav halvparten var utenlandske turister. Mistet mann og barn.

Indonesiske Nur Aini mistet mannen sin og to barn da flodbølgen veltet innover land.— Vi ber for dem i dag selv om vi ikke vet hvor de er gravlagt. Barnet jeg har igjen, roper fortsatt på faren sin, sier hun.Tre år etter katastrofen er det bygd 100.000 nye boliger i Aceh. Provinsen har også fått nye skoler, sykehus og veier. Selv om enkelte mener at prosessen har vært preget av mye korrupsjon og sløsing, sier de fleste at de er fornøyde med prosessen. Roser i havet.

I Thailand ble det holdt en rekke markeringer på de lange, hvite strendene.Overlevende og pårørende kastet røde roser i havet ved Patong-stranda i Phuket, der det ligger mange hoteller og restauranter. Buddhistmunker kledd i oransje tente røkelse og ledet an i en økumenisk bønn.Også Svenska kyrkan holdt en minnestund for de 542 svenskene som mistet livet i Thailand. Om lag 40 personer deltok i samlingen på stranda Nai Yang på Phuket, ifølge nyhetsbyrået TT.Den offisielle thailandske seremonien besto blant annet av en parade der politifolk bar flaggene fra alle land som mistet statsborgere i katastrofen. Det var også varslet markeringer på en rekke andre strender i både Phang Nga, Phuket og Krabi. Tre år etter katastrofen kommer det nå omtrent like mange turister til området som før flodbølgen rammet. ©NTB