Oslo: – Det har vært en skyteepisode og to menn er truffet. De er brakt til Ullevål universitetssykehus og Aker universitetssykehus. Skadeomfanget er ikke kjent, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Skytingen skjedde rett før klokken 20 søndag kveld ved rundkjøringen på Aker Brygge foran bryggen der Nesodden-båten legger til kai.

Den ene av de skadde er i 30-årene. Ifølge VG Nett skal de to ikke være livstruende skadd.

Fant BMW

En stor BMW ble observert da den kjørte fra stedet. Bilen ble etterlyst internt i politiet, og ble senere funnet hensatt i Oslo sentrum.

– Vi har funnet en svart BMW. Bilen er tauet inn for videre undersøkelser, sier Ølstad til NTB.

Han bekrefter at politiet tror skyteepisoden var et gjengoppgjør.

– Det er mye som tyder på at det er et gjengoppgjør, men foreløpig har vi ikke avhørt noen, så vi kan ikke si noe med sikkerhet, sier Ølstad.

Politiets operative uteleder bekrefter ovenfor Dagbladet.no at to navngitte menn er etterlyst av politiet og at de betrakter skyteepisoden som et «oppgjør i et miljø som er kjent av politiet».

Folkemengde

Det skal ha vært flere hundre mennesker på Aker Brygge da skuddene ble avfyrt.

– Det er ganske utrolig at ingen andre ble skadd i skytingen, sier politiførstebetjent Terje Saraasen til Dagbladet.no.

Mange mennesker ble ufrivillig øyenvitner til skytingen.

– Jeg så at to kraftige menn lå skadd på bakken, begge var skutt i beina. Tre-fire yngre menn løp fra åstedet med pistoler synlig i hendene. Blant dem var en mann med dongeribukser og hettegenser som skjulte pistolen i bukselinningen. Han ble plukket opp av en svart bil med sotete vinduer, forteller et øyenvitne til Dagbladet.no.