— Det går på elitesoldatenes operasjonsmåte og deres sikkerhet. De skal jo fortsette å operere, og vi ønsker ikke å gå i detaljer rundt oppdragene til spesialstyrkene. Vi ønsker derfor ikke å snakke om verken tidligere eller framtidige operasjoner, sier oberstløytnant i Forsvarsstaben, John Inge Øglænd, til NTB.Norske elitesoldater fra Forsvarets Spesialkommando Hærens jegerkommando var på rekognosering sammen med afghanske spesialstyrker da de havnet i en skuddveksling mandag morgen. En norsk løytnant i 30-årene ble skutt og drept.

Trefningen skjedde ifølge Forsvaret og Forsvarsdepartementet i Lowgar-provinsen i det sentrale Afghanistan på grensen mot Kabul provins. Forsvarsstaben sier de ikke vet hvem det var som skjøt mot de norske soldatene, eller hvorfor. De vil heller ikke si noe om denne type skuddvekslinger er vanlig for de norske styrkene i Afghanistan.

— Når det gjelder operasjoner og slikt rundt spesialstyrkene, er det ting som jeg ikke ønsker å kommentere, sier Øglænd.

Han bekrefter at skuddvekslingen skjedde innenfor de norske styrkenes operasjonsområde, som er området som direkte påvirker sikkerheten i Kabul. (©NTB)