KRISTIANSAND: Dansken, Dr. S, Fingern og Fattern i Klovner i Kamp er som veteraner å regne på den norske hip-hop-scenen, men noe image som slemme og kule hiphop-ere har de holdt seg unna.

— Det har vært mye negativt fokus i norsk hiphop de siste årene. Folk tror de må bli slemme og skifte personlighet for å drive med hiphop. Dette har vi aldri vært interessert i. Vi vil heller være oss selv, sier Dansken. Med tanke på at de fire guttene har vunnet både Spellemannprisen i 2002 og solgt skiver som få andre norske hiphop-grupper, synes denne taktikken å ha fungert godt. To av medlemmene har holdt sammen siden 1994, mens de to andre har vært med i seks år. Nå nærmer gjennomsnittsalderen på de fire seg 30 år, uten at det hindrer dem i å stå på for fullt med bandet. I september kom plata «Ørnen tek ikkje unga», som ifølge Dansken er den mest positive skiva Klovner i Kamp har laget.

— På den forrige plata var vi skikkelig nede, mens vi denne gangen ønsket å skape noe med skikkelig god stemning. Vi har våget å dra inn en del åndssvak intern humor, og det betyr i hvert fall at de som forstår den gjerne elsker plata, mens de som ikke skjønner noe, antakeligvis hater den, flirer Dansken.

Klovner i Kamp har vært med på å lage musikken til den norske filmen «PitbullTerje» og holder på å spille inn musikkvideo til Juleevangeliet på rim.

Klovnene elsker også å turnere, og passerer snart konsert nummer 400. De setter også stor pris på å spille for en yngre målgruppe, slik som på Samsen.

— Det som er dumt med å spille på plasser med alkoholservering, er at folk under 18 ikke kommer inn. Derfor vil vi gjøre litt av begge deler. Og vi gleder oss som bare det til å spille i Kristiansand! Sier Dansken. Han har en klar oppfordring til alle som kommer på Samsen i kveld:

— Vi vil at folk skal danse! Dette skal bli en kveld man aldri glemmer!

ann.magritt.arnli@fvn.no