Styreleder Per Anders Oksum mener spørsmålet er hva styret kan gjøre for å støtte henne.

– Vi har full tillit til administrerende direktør, fastslo Oksum ifølge Dagens Medisin.

Det var Mikkelsen selv som tok opp temaet om sin stilling. Hun orienterte styret om forslag til neste års statsbudsjett for helseregionen, situasjonen i Helse sør-øst og administrasjonen.

– Jeg må vite om vi er et «vi». Dere må være tydelige når noe er positivt eller er en utfordring og når det er vedtak som eventuelt må endres. Vi må være et «vi», sa Mikkelsen før styret lukket møtet.

Etter tre timer kunne Oksum konstatere at Mikkelsen har tillit. Han understreket også at det ikke lå noen dramatikk i at styret ønsket å snakke om hvordan de kan støtte bedre opp under administrerende direktør.

Mikkelsen vedgikk denne uken at sammenslåingsprosessen i hovedstadsområdet var for dårlig planlagt og gjennomført, og at de ansatte har måttet bære byrden.

I styremøtet sa hun at det er viktig at Helse sør-øst fortsatt får anledning til å fortelle offentlig hva som ikke fungerer ved sykehuset.

– Lærdommen vi kan trekke er at manglende planlegging og for dårlig oppfølging har gått ut over de ansatte, sa hun.

Mikkelsen mener videre at helseregionen må være klarere overfor staten når det gjelder de økonomiske betingelsene som er nedfelt fra sykehuseieren.